duminică, 9 septembrie 2012

Vindeca atat de multe boli, incat ar trebui s-o cultivi chiar si-n balcon! Din fericire, creste singura similioane de oameni sunt sanatosi datorita proprietatilor sale miraculoase.
De la urzica se foloseste fiecare particica: tulpina, frunzele, chiar si florile. Traieste in apropierea spatiilor locuite, iar proprietatile sale sunt laudate din antichitate de greci si de romani. O foloseau pentru a trata tusea, tuberculoza, artrita, precum si pentru a stimula cresterea parului.
In secolul al VII-lea, era deja utilizata impotriva reumatismului, pentru tratarea bolilor de sange si ale cailor respiratorii. Perioada optima de cultivare este iunie-septembrie.
Este folosita in special pentru a atenua problemele urinare si cele legate de prostata, dar si pentru a stimula cresterea parului. trateaza si previne formarea pietrelor la rinichi, ajuta si azi la tratarea durerilor reumatice. Partile aeriene calmeaza durerile date de osteoartrita si de artrita reumatoida.

Ce nu stiai despre planta
FACE MINUNI IN RINITELE ALERGICE (febra fanului), trateaza intepaturile de insecte, ia cu mana durerile de cap. Ai tot felul de eczeme de care nu reusesti sa scapi orice ai face? Trateaza-le cu infuzie de urzica proaspata. Oboseala cronica trece dupa o cura de o luna cu ceai de urzica. Celor cu cancer la stomac, urzica le aduce o veste buna: o cura zdravana readuce speranta bolnavului.

0 comentarii: