duminică, 9 septembrie 2012
Amesteci pana la omogenizare, o jumatate de pahar de suc de ridiche cu o jumatate de pahar de miere. Pastrezi amestecul la frigider. Varianta scurta: tai o ridiche pe jumatate, o scobesti si pui miere inauntru. Lasi la macerat sase ore. Ceea ce obtii in scobitura ridichii este tocmai siropul trebuincios.

Proprietati: contine vitaminele A, B, C, P, potasiu, calciu, iod, magneziu, sulf, enzime si un ulei volatil sulfurat( rafanolul), care ajuta la vindecarea bolilor respiratorii. Are proprietati antiscorbutice, antialergice, antitusive, stimuleaza ficatul , provoaca golirea vezicii biliare si mentine nivelul de hormoni in echilibru. Este recomandat in special copiilor.
Cum se ia: zilnic, 1-2 lingurite cu sirop de tuse

Alte boli tratate cu...
...suc : curata cateva ridichi, taie-le si trece-le prin storcatorul de fructe. Amesteca sucul obtinut cu suc de morcov, telina sau patrunjel. Sa fie o parte telina, o parte suc adaugat. Bea 2-3 pahare zilnic ( cantitatea de suc de ridiche sa nu depaseasca 50 ml). Trateaza astmul bronsic, alergiile, litiazele biliare.
...sirop: in alte cantitati decat cel pentru tuse( o cana cu suc amestecat cu o jumatate de pahar cu miere), favorizeaza eliminarea bilei, ajuta la digestie, este un bun adjuvant in tratarea diverselor afectiuni ale bilei. Se iau 3-6 linguri, intre mese.
Contraindicatii: provoaca balonare

0 comentarii: