duminică, 9 septembrie 2012

Este extraordinara ca sedativ , dar si ca remediu eficient al diariei. Sunatoarea este un pansament magnific pentru un ficat obosit. In plus, infuzia de sunatoare ajuta la inlaturarea dereglerilor ciclului menstrual.
Cum se prepara o infuzie: se opareste o lingurita cu varf de planta cu un sfert litru de apa clocotita si se lasa sa stea aproximativ 15-20 minute. Se beau doua cani pe zi dupa masa.
Florile de sunatoare macerate in ulei sunt un remediu potrivit contra arsurilor si a oparirilor. Se unge local zona afectata. Acelasi ulei poate fi folosit pentru a ameliora durerile de colici la bebelusi. , masandu-le burtica cu ulei de sunatoare.
De asemenea sunatoarea este cunoscuta pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos, astfel ca pe langa efectul antidepresiv si sedativ produs de hiperforina , ceilalti 15 compusi activi au nenumarate efecte antiseptice, cicatrizante si astringente.
Sunatoarea trateaza diabetul , atacurile de panica, hepatitele, obezitatea, ulcerul gastric, insomnia, sindromul premenstrual, ranile si vanataile.

Sub forma de tinctura se iau cate 15 picaturi pe zi , diluate in ceai sau apa, in trei prize. Combate astenia, insomnia si somnul agitat.

0 comentarii: